Löa historia Att leva i Löa Föreningar Företag i byn Löa Friskola Hitta i Löa
 

cBad och båtliv

Bad och båtliv
Midsommar i Löa
Utomhusteater
Bo i Löa >> Kontakt
Att hyra i Löa

Mitt igenom Löa by rinner Storån. Ån slingrar sig på sin väg från Norrsjön fram genom ett lummigt och naturskönt landskap, passerar byns badbrygga, Annas kafé, ett och annat vindskydd och mynnar så småningom ut i Sörsjön.

Detta vackra och lättillgängliga vattensystem erbjuder ett rikt bad- och båtliv för byns invånare. Förutom att bidra med sin skönhet, sommar som vinter, så ger allt vatten möjlighet till många fritidsaktiviteter.

I Västra Löa, (se karta under "Hitta i Löa") finns en allmän badplats med brygga, långgrunt vatten och sandstrand. Här anordnas det varje sommar simskola för de lite mindre barnen.

På badbryggan inne vid Annas kafé är samlingspunkten för de lite äldre, simkunniga. Här samlas också båtfolket för att fika eller för att vara med på det årliga kräftkalaset på den gamla fackverksbron. Härifrån utgår även årets båt-orientering, med mer eller mindre igenkännliga deltagare.

De båda sjöarna är fiskrika med bl a gädda, gös och abborre. Med lite tur kan du även få upp en och annan kräfta. Se mera under Föreningar och Löa Fiskevårdsområde.

Vill du så kan du även stanna till och spela minigolf på banan som ligger alldeles vid ån, mitt emot kafét.